Kräftfiske med övernattning

LYX

Boka kräftfiske med övernattning LYX och upplev den svenska kräfttraditionen fullt ut. Bekvämt, spännande och oförglömligt.

Priset inkluderar genomgång och tillgång till guide hela kvällen, bete, 20 burar och 3 håvar. Kräftskiva med härfiskade kräftor, västerbottenostpaj samt tillbehör, efterrätt, kaffe och te samt alkoholfri dryck. Övernattning på sovloftet eller sjöstugan, sänglinne, handdukar. Frukostbuffé.       

Incheckning från kl. 15.00

Utcheckning kl. 10.00

Hur går det till?

En stund efter incheckning är det genomgång och ni får "beta på" burarna. Helt enligt tradition är första isläppet klockan 17 och då är det fritt fram att slänga i. Se bara till att hålla kvar i ändan på repet!

Medan kräftorna lockas till burarna i dammen passar ni på att håva kräftor i bäcken bredvid. Det är ungefär som att fiska krabbor, man ser kräftan gå på håven och drar upp den. Håvningen brukar vara mycket uppskattad av barnen.

Klockan 18.00 tas kräfthattarna på och ni serveras kräftskivan som en buffé, där var och en äter så mycket man vill.

Burarna "vickas" en till två gånger under kvällen och när skymningen faller tänder vi marschallerna vilket ger kvällen en magisk stämning. Kanhända passar vi också på att provkoka ett gäng kräftor, enligt Jespers hemliga recept. Har du ätit ljummen, nykokt kräfta någon gång?

När gäspningarna tar över efter att ha vickat en sista gång är det bara några steg för att nanna kudden.

Kaffe finns att brygga för den morgontidige, och kanske kolla burarna en sista gång? Den generösa frukostbuffén serveras vid 8.30 eller enligt överenskommelse.